Adınız Soyadınız (Gerekli)

    Telefon (Gerekli)

    Epostanız (Gerekli)


    Proficiency (Hazırlık Atlama) Sınavları Hakkında Bilmedikleriniz

    Proficiency, Üniversite’de İngilizce Hazırlık Atlama Sınavı (Yeterlilik Sınavı) olarakta bilinen bu sınav her üniversitenin kendi ihtiyaçları doğrultusunda kendi bünyelerinde hazırladıkları yabancı dil seviye tespit sınavıdır.

    Genelde gramer, reading, writing ve listening bölümlerinden oluşur. Ancak bazı üniversiteler (Boğaziçi gibi), dinleme yetisini test ederken bazı üniversiteler (İTÜ gibi) bu bölümü sınavlarına dâhil etmeyebiliyorlar.

    Proficiency (Yeterlik) sınavı, üniversitelerin kendi ihtiyaçları doğrultusunda kendi bünyelerinde hazırladıkları yabancı dil seviye tespit sınavıdır.

    Bazı üniversiteler (Boğaziçi gibi), dinleme yetisini test ederken bazı üniversiteler (İTÜ gibi) bu bölümü sınavlarına dahil etmeyebiliyorlar.

    Yapılacak en akıllıca işlerden birisi, başvurulan üniversitenin Proficiency sınav örneklerini önceden edinip sınav öncesinde en az 10 deneme sınavı çözmektir.

    Proficiency, TOEFL gibi standardize edilmiş bir sınav değildir, aksine kurumsal bir sınav olduğundan her üniversite kendine göre bir yeterlik ister. İTÜ Yeterlik sınavına hazırlanmak Boğaziçi’nin sınavına hazırlanmakla eş değildir ya da YTÜ’ye hazırlandığınız tekniklerle İTÜ’ye hazırlanamazsınız.

    PROFICIENCY SINAVINA HAZIRLIK KURSU SONUCUNDA ÖĞRENCİLERİN KAZANIMLARI NELERDİR?

    Amacımız üniversitelerin sistemlerine uygun ve her üniversiteye özel eğitim programları ile öğrencilerimizi iyi şekilde bu sınava hazırlayarak ve hazırlık sınıfını geçirmektir.
    Proficiency sınavına hazırlık eğitimine katılan öğrenci, üniversitesi’nde yapılan sınav da başarılı olurlarsa bölümüne yani fakülteye hazırlık okumadan geçme imkanı kazanır.

    PROFICIENCY SINAVI NEDİR?

    Proficiency Sınavı, üniversiteyi yeni kazanan öğrencilerin, kazandıkları üniversite tarafından düzenlenen, yeterlilik (muafiyet/proficiency) sınavını geçerek, hazırlık okumadan doğrudan fakülteden yani birinci sınıftan başlamalarını sağlamak ve hazırlık okuyup, sene sonunda yapılan sınavda başarısız olan öğrencilerin de fakülteye geçmeleri için girmek zorunda oldukları İngilizce Yeterlilik Sınavı’dır.
    Proficiency Sınavı, girilecek olan üniversiteye göre değişmekte olup temelde benzerlikler taşır. Genelde kişin gramer bilgisini, yazma, okuma ve dinleme becelerini ölçer.

    Bazı üniversiteler bunlara ilave olarak speaking yani konuşma testide yaparlar.

    BritishEnglish yabancı dil okulları olarak %100 sınav başarısı için size destek oluyoruz. Yukarıdaki formu doldurduğunuzda eğitim danışmanlarımız en kısa sürede size ulaşacaktır. Veya bilgi almak için aşağıdaki şube telefonlarımızdan bize ulaşabilirsiniz.

    BritishEnglish Öğrencisi Olmanın Avantajları

    Öğrenciyle birebir iletişim sağlanabilmesi, öğrenme sürecinin verimli geçirilebilmesi amacıyla British English’te sınıflar , maksimum 14 kişiden oluşturulmakta ve son teknoloji ile donatılmaktadır. British English öğrencilerinin istekleri doğrultusunda, kendilerine herhangi bir BritishEnglish şubesinde eğitimlerine ve club’lara devam etme imkanı da tanımaktadır. Öğrenci merkezli, interaktif eğitim sistemimize dayalı olarak sınıf içi yerleşimde en çok verim sağlayan U şekli benimsenmiştir. Böylece öğrenciler öğretmenleri ve arkadaşları ile iletişim kurmada problem yaşamazlar.

    Aşağıdaki alandan eğitim danışmanımıza ulaşabilirsiniz
    //
    Eğitim Danışmanı
    Online
    Whatsapp ile hemen iletişim kur